Kandalló kályha – az otthon melege, az otthon értéke!

A lobogó tűz látványa minden otthont barátságosabbá tesz.

Egy otthon felfűtése többfelé módon is történhet. A kandalló és a cserépkályha nem csak funkcióját tölti be, de esztétikailag is előnyös választás. Mind a kandalló mind pedig a cserépkályha a nappali központi eleme, dísze lehet, nem beszélve arról, hogy üvegajtós változatuk a lobogó tűz látványával is megajándékoz bennünket.

Az, akinek nincs kandallója vagy cserépkályhája el sem tudja képzelni, hogy a tűz érdekes szimbolikája miként tud beköltözni a családi fészekbe. A tűz az érzelmeket, az örömöt, a védelmet szimbolizálja. És valóban! Nincs is annál felemelőbb és meghittebb érzés, mint a kandallóban lobogó tűz mellett barátainkkal és családtagjainkkal eltölteni egy kellemes estét!

Az, hogy valaki kandallót vagy cserépkályhát építtet leginkább ízlés kérdése, illetve annak függvénye, hogy mire szeretné használni. Milliószor megírtam már a különbséget, de azért idézzük fel úja! Alkalmankénti használatra, hétvégi házakba általában a kandallót javasolják. Alapvető különbség, hogy a kandalló befűtés után egyszerre ad meleget, míg a cserépkályha felfűtésének ideje 2-3 óra és nem a levegőt melegíti fel, hanem sugározza a hőt. A tartósság kérdése leginkább a megfelelő használattól és a jó minőségű tüzelőanyagtól függ.

Még egy nagyon fontos megközelítése ezeknek az építményeknek! Azok az ingatlanoknak, amelyekben található kályha illetve kandalló sokkal több az értéke. Tehát, egy ilyen építmény több szempontból is jó befektetés. Egyrészt meg lehet vele spórolni a fűtési költség bizonyos hányadát, másrészt bátran kérhetünk többet az ingatlanunkért, ha eladásra kerül a sor.
3-logos 9 11