Megtervezett valóság

Lépj be az otthonodba és csukd be a szemed! Képzeld el, hogy kint fogcsikorgató hideg van, alig várod, hogy bent átmelegedj. Főzöl egy teát, leülsz a kanapéra, átnézed a postát. Körülvesznek azok, akiket legjobban szeretsz: a családod. Beszélgettek, nevetgéltek. A kályhád ontja a meleget, jó ellazulni egy fárasztó nap után. Minden a helyén van, minden praktikus, nincs káosz!

Az otthonod attól édes, hogy benne vagy, benne vagytok, de a környezeted sokszor attól lesz hozzád illő, ha ebben egy szakember segít.

Mielőtt bárki azt hinné, nem lettem a lakberendezők reklámmenedzsere 😀 , de szeretnék róluk néhány szót ejteni, hiszen egyre gyakoribb, hogy együtt dolgozunk velük. Egyre több család kéri segítségüket és bizony ezeken a megbeszéléseken az is felmerül, hová kerüljön a kályha, milyen legyen a stílusa…

Az átalakítás, lakásfelújítás, beköltözés, új bútorok vásárlása nem kis dolog, hamar kicsúszhat a kezünk közül, ha nem tervezünk szakemberrel. Meglátunk egy szép kanapét, szekrénysort és össze-vissza megvásárolunk mindent. Egyszerűen azért, mert nekünk nincs olyan jó szemünk vagy éppen ízlésünk, mint a szakembernek. Ugyanebbe a hibába lehet esni akkor is, amikor meglátunk egy szép kályhát és beleszeretünk. Sosem biztos, hogy az a forma, az a kályhacsempe, az a szín a mi lakásunkban is úgy mutat, mint a máséban. Ilyenkor következik be, hogy a megrendelő(k), a lakberendező és a kályhás összeülnek.

Akik követik a bejegyzéseimet, láthatják, hogy szinte minden elképzelésnek eleget tudunk tenni. Így ezeken a megbeszéléseken, a mi részünkről a küllemnél sokkal fontosabb, hogy a kályha olyan helyre-, úgy legyen megépítve, hogy az a jogszabályoknak megfeleljenek. A jogszabályok pedig, mint már annyiszor beszéltünk róla, az egészségünket, a testi épségünket védik!

Ezért azt javaslom, aki lakberendezőre bízza a lakás és a kályha dizánj terveit is egyszerre, velünk is egyeztessen időben, szinte szinkronban az enteriőrtervezővel. Kellemetlen lehet, ha később kell egy olyan elképzelésen módosítani a jogszabályok miatt, amibe már beleszerettünk.

Bár, a képeken látható ökotűzteres kályha a megrendelők ízlésének eredménye, hasonló szépségeket alkothatunk egy jó lakberendezővel karöltve.