Probléma kizárás elóre!

 “Vajon, jól fog mutatni a szobában?”

 “Be fog férni oda, ahová tervezzük?”

 “Milyen színű legyen?”

 “Melyik stílust válasszuk?”

 “Nem lesz túl egyszerű?”

Megannyi kérdés – a teljesség igénye nélkül -, amikor valamilyen változtatást szeretnénk végrehajtani az otthonunkban. Igaz, ez akár új bútor vásárlásakor, vagy nagyszabású felújításkor, és bizony igaz, amikor kályhát építtetünk. Még egy szőnyeget, szekrénysort, vagy burkolót van módunk kiválasztani, addig ez a kályhára nem teljesen igaz. Lehet, hogy van elképzelésünk, van olyan szín és forma, ami tetszik, mégsem láthatjuk előre a megépített kályhát. Muszáj lenne pedig biztosra menni, mivel a megépített kályhát máshová átrakni, kisebbre venni, vagy éppen kicserélni nem lehet! A bosszúságok kiküszöbölésére lehet jó megoldás a……..

……………………………………………………………..látványterv! 

Persze, ha van bőven helyünk, ha van hajszálpontos elképzelésünk, ha kellően vizuális típusok vagyunk, és behunyt szemmel is látjuk a kész művet magunk előtt, semmi szükség rá! 

A legutóbbi kályhánk Budapesten, látványterv alapján épült, ami nagyban segítette a mi munkánkat is. A kedves megrendelő munkájánál fogva, maga készítette ennek a gyönyörű, öko tűzteres, minimál stílusú kályhának a nagyszerű, igényes terveit.

Az ilyen pontos méretrajz alapján, professzionális tervezőprogrammal készült tervvel semmilyen gond nem adódhat az építés során. A kémény helye, mindig adott és fix, tehát előre meghatározza, hová is kerülhet a kályha.
Nem mindegy azonban, hogyan és mennyire használhatjuk ki a rendelkezésre álló helyet!

Mivel az esztétikai szempontok is nagyon lényegesek, a látványterv megmutatja azt is, hogy milyen színű csempét, milyen kiegészítőket (pl. párkányt) használjunk az építményhez.

Ha egy mondatban kellene összefoglalni a látványterv lényegét:

>>   Hasznos az építtetőnek és az építőnek egyaránt!   <<<