Egy tavaly épült kerti konyháról röviden

Számtalan indokot találhatunk, hogy miért imádjuk a kerti konyhát. Akiknek van, azt mondják: nem is tudják hogyan tudtak élni nélküle eddig!

Hogy hová épül a kerti konyha, a ház adottságainak, a telek elrendezésének, a tájolásnak, a szokásainknak függvénye. Hogy milyen épül, az függ az elvárásainktól, az ízlésünktől és sajnos, az anyagi lehetőségeinktől is.
Vannak, akik el szeretnek bújni a kíváncsi tekintetek elől, ezért a kert leghátsó zugába kérik a konyhát, vagy éppen sövény mögé rejtik a látványt. Vannak, akik aprócska konyhát kérnek, míg másoknak a nagy alapterület elengedhetetlen. Vannak, akiknek az óramű pontossággal megtervezett szimmetrikus jön be, másoknak a félkör alakú. Vannak, akik kimért eleganciával rendezik be a kerti konyhát, másoknak az eklektikus tetszik…

Akármennyire is különbözőek a konyhák, élet akkor kerül beléjük, amikor belakjuk. Amikor minden a helyére kerül. Amikor látjuk, hogy amit elképzeltünk, az tényleg működik. Van, akinek olyan jó a szeme ehhez, hogy azonnal sikerül, másoknak idő kell a részletek finomításához.

Ezt a munkánkat, ezt a konyhát tavaly augusztusában mutattam be itt az oldalamon. Minden igényt kielégítő praktikus kis konyha, aminek az a különlegessége, hogy kerítésként is funkcionál, hiszen maga az építmény választja el a két telket ezen a szakaszon. Ahogyan az első képen látszik, akkor még nem voltak meg az ajtók, a faoszlopok és a tetőszerkezet sem. Tavaly sokat beszélgettünk a megrendelővel, hogy miként – hogyan kellene befejezni, belakhatóvá tenni ezt a pompás kis konyhát. Mivel jött az ősz, a tél, a hideg hónapok alatt volt idejük átgondolni a közös ötleteket, és magukénak érezni az ott elhangzottakat.