Nyári konyha a kertes ház kiváltsága

Az otthonteremtés egyik nagy kérdése, hogy milyen típusú ingatlanban szeretnénk élni. A társasház nyújtotta kényelemre vágyunk, vagy családi házba költözve szeretnénk élvezni a kert által kínált számos lehetőséget. Természetesen a választást rengeteg szempont befolyásolhatja, ám nagycsaládosként, kert- és növény imádóként mindenképpen a kertes ház bizonyul jobb megoldásnak. A kert a jó idő beköszöntével számos családi program, baráti összejövetel helyszínévé válhat, a hétvége ráérős hangulatában pedig dísznövényeink gondozása valódi megnyugvást kínál számunkra. Ha kedveljük a kerti szabadidős tevékenységeket, érdemes a kinti étkezésnek, ételkészítésnek is kulturált környezetet kialakítani. Erre kiválóan alkalmas egy jól kialakított kerti konyha, mely valóban a béke és harmónia szigete lehet életünkben. Igaz, hogy a kertes ház, a kert rendben tartása jóval több időt és karbantartási munkát kíván meg, mint egy lakótelepi lakás, a saját zöld birodalmunk és kerti konyhánk megléte semmihez nem fogható élményt jelent.

Általában úgy jutunk el az új ügyfeleinkhez, hogy látják a honlapunkat, vagy követőink itt a Facebookon, esetleg látják a hirdetéseinket. Ezenkívül, természetesen sok munkánk lett az ajánlásokból is. Nagyszerű érzés, amikor egy elégedett ügyfél jó szívvel ajánl egy kedves barátjának, ismerősének. Ennél talán egy nagyobb elismerés létezik, mégpedig, ha a szakma ismeri el annyira a tevékenységünket, hogy beajánl valakinél. Ehhez a végtelenül szimpatikus családhoz a kályhás szövetség egyik elnökségi tagjának ajánlására jutottunk el. Ezúton is nagyon köszönjük!

Jó volt itt dolgozni, hiszen nagy volt az összhang a megrendelőimmel. Teljes mértékben megbíztak a tanácsaimban, a kivitelezés minőségében, ami nagy próbatétel volt a részükről, hiszen a másfél éve húzódó építkezésük utolsó fázisába érkeztünk, amit nagy türelemmel csináltak végig. Nagyon igyekeztünk gyors és precíz munkát végezni, így 11 nap alatt meg is épült az általuk megálmodott kerti konyha. Örültek a zökkenőmentes és viszonylag rövid időt igénybevevő kivitelezésnek, amit azzal summáztak: “Ha minden így ment volna ez elmúlt másfél évben, semmi baj nem lett volna!”
Úgy építettük meg, hogy a fedett, nyári konyha közvetlen kertkapcsolatban van a családi ház nappali-konyha helyiségével. Ez rendkívül praktikus és kényelmes, hiszen nem szakítja ketté a családot, vendégsereget akkor sem, ha valaki bent szeretne lenni, míg mások kint a szabadban. A konyha berendezése, a burkolat nagyon jó ízlésre vall, amit a háziasszony álmodott meg. A hagyományokat életben tartó kemence, grillező és tárcsázási lehetőség mellett, helyet kapott minden olyan modern eszköz, ami a kényelmet, praktikumot szolgálja. Vizes blokk, hőlégkeveréses elektromos sütő, gáz főzőlap áll a szakács rendelkezésére, hogy az étel minél gyorsabban elkészüljön, így ő is részt tudjon venni a családi-, baráti beszélgetésekben.

A kemence ajtó és a kiegészítők most is a Kiss Kandalló Kft-től érkeztek, míg a vizesblokk, a gyönyörű sütő és a főzőlap az Ecorgan Kft-től.

Fájó szívvel jöttünk el a helyszínről, több okból is. Egyrészt jó volt ezeknek a kedves embereknek a társaságában lenni, másrészt nehéz szívvel hagytam ott ezt a konyhát. Szívem szerint, megfognám a négy sarkát és áthúznám a saját kertembe! De pszt! Ezt el ne mondjátok a háziaknak!