Harmonikus otthon, harmonikus kert

Egy szép, harmóniát sugárzó kert mindig jó érzéssel fogja el az otthonunkba érkezőket. Hiszen hiába a szépen berendezett ház, ha kívül káosz és elhanyagoltság fogadja a házba belépő vendégeket.

Természetesen, nemcsak az a lényeg ebben, hogy másoknak megfeleljünk, mert a harmónia, az ízléses, tiszta, rendezett otthon a saját testi-lelki feltöltődésünkhöz is elengedhetetlen. 
De mit jelent a harmónia? Elsősorban összhangot és kiegyensúlyozottságot, amikor a színek, a térbeli arányok, az együtt lévő elemek között egy olyan összhang, kölcsönhatás van, ami kellemes érzetet kelt bennünk, nyugtatóan hat ránk. Otthonunk kertjének, kerti építményeinek méretarányainak megválasztása, anyaga, szín-összeállítása, stílusa mind-mind további lehetőséget jelentenek az ideális otthon kialakításához.

Egy kedves családnál voltunk visszajáró „vendégek”. Kemencét és téglakályhát építettünk már náluk az elmúlt években. Most arra kértek bennünket, hogy a téglakerítésüket is mi húzzuk fel. Előrebocsátom, hogy külön ilyen munkát nem szoktunk vállalni, mivel jól be vagyunk táblázva kályhákkal, kandallókkal. A régi jó kapcsolatra való tekintettel tettünk most kivételt.

A kerítés savazott téglából épült. Ezzel az eljárással el lehet tüntetni a meszes, malteres maradványokat, a tégla szép tiszta lesz és „kifehéredik”. Elég szöszmötölős munka, de a végeredmény mindenért kárpótol! A kerítés a kert három különböző részen öleli körbe a zöld teret. Az alapozástól, a vezetékelésen át – melyet a szenzoroknak és a kapuvezérlő automatikának alakítottunk ki – a végeredményig, minden mi csináltunk. Reméljük, a háziak nagy örömére!

Kívánjuk, hogy legyen benne sok örömük!