A cserépkályha a kályhák királynóje!

Funkcióját tekintve, a vakolt és a tégla kályha sem mard el tőle, viszont a kályhacsempe, ami burkolatként szolgál a kályhatesten, mindenképpen elegánssá és tetszetőssé teszi egyszerűbb társaival szemben. 
Egy nappaliban gyönyörűen megépített cserépkályha mindenképpen emeli a hangulatot. Arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen extra, mint a cserépkályha megemeli egy lakóház színvonalát, nívóját, értékét.

A cserépkályha azoknak való, akik szeretnék az egész házat, vagy néhány helyiségét fával fűteni. Azoknak is jó választás, akik pl. a gázfűtést szeretnék kiegészíteni, valami olyan megoldással, mely úgy működik, mint egy „hőakkumulátor”. A kályha melege különleges, hiszen úgynevezett sugárzó hővel fűt – sokat írtunk már erről. Semmivel sem összehasonlítható, a napsugarak melegét idéző, simogató, testet-lelket melengető érzés. Megközelítő becslések alapján, egy kályhacsempe nagyjából egy légköbmétert képes felfűteni.

A cserépkályha kapacitása függ a kályha nagyságától, pontosabban tömegétől, valamint a benne található füstjáratok hosszától. Ennek kialakításáról mindig előre egyeztetünk a kedves megrendelővel, amikor felmérjük az igényeit, valamint a házban lévő lehetőségeket. 
A cserépkályha a szakszerű begyújtás után, nagyjából 2 óra alatt éri el a maximális hőmérsékletét, melyet még legalább 10-12 óráig képes megőrizni és folyamatosan leadni a környezetének a tűz kialvása után.

Visszatérők voltunk ennél a kedves családnál, ahol ezt az ízléses, exkluzív kályhát építettük. 6 évvel ezelőtt is megtiszteltek bennünket a bizalmukkal, ahol szintén kályhát építettünk nekik, és amit annyira megszerettek, hogy szinte kísértetiesen hasonlót kértek az új otthonukba is!

A csodaszép kályhacsempe a Szentesi Cserépkályha Bemutatóterem terméke, még a kályhaajtó állandó partnerünktől, a Kiss Kandalló Kft-től való.