“A kályha egyedisége, igényessége legalább annyira fontos, mint a funkciója”

Rengeteget beszéltünk már arról, hogy milyen előnyei vannak a cserépkályhával való fűtésnek. A fa megújuló energiaforrás, ezért környezetbarát, különösen akkor, ha betartjuk a tüzeléssel kapcsolatos alapvető szabályokat. Ha kályhával rendelkezünk, nem függünk a szolgáltatói szeszélyektől, akkor is meleg van, ha áramkimaradás van, vagy ha meghibásodik a gázüzemű berendezésünk. A felfűtött cserépkályha olyan sugárzó hőt bocsát ki, amit más berendezés nem tud produkálni, így olyan hőérzetben lehet részünk, mintha a nap melege sütne le ránk.

Most viszont beszéljünk egy kicsit más aspektusból a kályháról, hiszen a legutóbbi munkánk, már-már belsőépítészeti formaelem. Egyedi és különleges alkotás, amely szépségével egyszerre simul bele a környezetébe és emelkedik ki. Ez a fűtött tér fókuszában álló cserépkályha olyan szépséget és eleganciát áraszt magából, amire egy radiátor soha nem lenne képes! Hangulatot teremt, miközben tiszteletet ébreszt.

Nagyon igényes környezetben, kitűnő ízlésű megrendelő otthonában készült ez a cserépkályha, aminek egyéb különlegességei is vannak. Ezeket a gyönyörű kályhacsempéket Harmath Mihály keramikus formatervező, a HarmArth formatervező műhely tulajdonosa álmodta meg, a kedves megrendelő elképzelései alapján. A megtervezett csempéknek külön sablon készült a Szentesi Cserépkályha Bemutatóteremben, ahol le is gyártották a szükséges csempe mennyiséget. Megfigyelhető, hogy manapság már a kályha egyedisége, igényessége legalább annyira fontos, mint a funkciója.

Mivel a környezetbarát kályha egyik kulcsa a külső levegő fogadására alkalmas ökotűztér, természetesen ennél a berendezésnél is azt használtunk. A dupla robax üveggel ellátott ajtó, állandó beszállítónk, a Kiss Kandalló Kft. terméke. 
Nagyon köszönjük a korrekt megrendelőnknek, hogy bennünket bízott meg ennek a csodálatos kályhának a megépítésével, mivel szeretünk új utakat bejárni, nem csak technikailag, hanem esztétikailag is. Szeretünk tanulni, fejlődni, hiszen a színvonalas munkát csak akkor tudjuk fenntartani, ha felvesszük a lépést a szakma és a megrendelők elvárásaival.