Kandallóban gondolkozol? Keress fel bátran!

Legtöbben, ha a kandallóra gondolunk, akkor a nyitott tűzterű változat jut eszünkbe. A nyitott kandalló esetében, közvetlenül élvezhetjük a tűz látványát, ami kétségtelenül hangulatos és romantikus, viszont fűtésre nem igazán alkalmas, mert csak 10 -15 % a hatásfoka.

A zárt égésterű kandallóbetétek az égéshez szükséges levegőt nem a lakótér levegőjéből veszik el, hanem kintről történik a levegő bevezetése, zárt légcsatornán keresztül. 
Ami a kandallók küllemét illeti, kinézet, dizájn, megjelenési forma szerint általában modern, rusztikus, klasszikus, valamint csempekandallókat lehet megtalálni a kínálatban. A kandalló külső megjelenése nincs kapcsolatban a kandalló hatékonyságával, teljesítményével, működésével. Itt azt kell figyelembe venni, hogy a kandalló illeszkedjen a lakás stílusához, a nappali berendezéséhez.

A képeken látható munkánk esetében, az eredeti elképzeléshez képest az utolsó napig képlékeny volt a kandalló kinézete. Folyamatos változások voltak a végső forma tekintetében, hiszen a megrendelő kereste azt a küllemet, ami leginkább illeszkedik a környezethez.

Akárcsak a kályhák esetében, szabványban rögzítettek a kandalló építés szabályai. A beépítési útmutatóban szerepel, hogy a kéményekkel kapcsolatos, érvényben lévő szabályozásokat az MSZ 845-ös szabvány tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy amikor felmérjük a lehetőségeket, elsődleges szempont, hogy hol, hogyan tudjuk kialakítani a szabványnak megfelelő kéményt! A folyamatos innovációknak köszönhetően, egyre hatékonyabb és környezetkímélőbb megoldásokra törekszenek a fejlesztők.

Nagyon fontos, hogy a kandalló építéshez olyan anyagokat kell használni, amely tűzgátló és szigetelő anyag is egyben, abban a hőmérsékleti tartományban ahol a kandalló üzemel.
A kandalló alapzata megfelelően teherviselő és hőálló legyen. A parkettára, laminált padlóra, padlószőnyegre nem szabad kandallót telepíteni. Padlófűtés és egyéb gépészeti vezeték ne legyen a kandalló alatti alaptestben.
Ami a kandalló környezetét illeti, nem lehetnek körülötte éghető anyagok. A kandalló mögötti falakban ne legyen semmilyen gépészeti komponens, illetve amennyiben ez elkerülhetetlen, a normálnál nagyobb vastagságú szigetelést alkalmazzunk.

Amennyiben Te is kandallóban gondolkozol, keress fel bátran! Nagyon szívesen felmérjük a helyszínt, tanácsot adunk és elmondjuk a lehetőségeket! 
+3630 991 0804, +3630 454 9795