Semmi energiapazarlás!

Tévedés azt gondolni, hogy a kandalló csak látványában szívmelengető, és ha fűteni akarunk, akkor mindenképpen kályhát kell építtetnünk. Ha a régebbi, esetleg nyitott tűzterű kandallókra gondolunk, némi igazság van is benne, viszont mára nagyon sokat fejlődött a kandalló felépítése. Néhány éve megjelentek a bélelt, szabályozható tűzterek, így a kandalló kezdte felvenni a versenyt a kályhával.
Nyilvánvaló, hogy a kandalló esetében is az a cél, hogy a tűz adta energiát, hőt minél tovább az építményben tartsuk, hogy az lassan, a környezetét melegítve távozzon belőle.
Erre ad lehetőséget, ha a profi tűztér mellé még hőtárolós anyagokkal építjük körbe a kandallót. Ezekkel tökéletesen elérhető, hogy a hő egyenletesen és hosszú órákon át távozik az építményből.
Ezek a hőtárolós elemek, melyek igazi áttörést hoztak a kandalló építésben, tökéletesen megvédenek az energiapazarlástól. Ugyan használatukkal több hő nem keletkezik, de azzal, hogy a felvett hőt késleltetve adja le, gazdaságos fűtési alternatívát kínálnak.
Jól szigetelt házakban elégséges teljesítményt nyújt egy jól megépített kandalló. A lágyan, sugárzó, egyenletes meleg komfortos érzést kelt, a külleme pedig barátságos hangulatot ébreszt.
Amikor odakint tombol a tél, fagyos a levegő, a hőmérő mínusz fokokat mutat, egy jól kialakított kandalló padka igazi kuriózum lehet. Arról nem beszélve, hogy egy igényes faburkolat az egész építmény ázsióját is emeli.