Milyen legyen a kerti konyha? – Merül fel a kérdés, amikor rászánjuk magunkat, az építtetésre.

A válasz nagyon egyszerű: olyan, amiben jól érzitek magatokat. A ti igényeitek szerint kell kialakítani, hogy kényelmes, használható hellyé váljon, ahol ki tudtok kapcsolódni. Tehát, egy jó kerti konyha mind megjelenésében, mind fekvésében, mind berendezésében a személyes igényeinkhez igazodik. Nyilván, azért a kerti konyhának el kell látnia egy konyha funkcióit, de ki kell használnia a szabadtér nyújtotta előnyöket is. Kényelmetlen, ha nincs kéznél minden, viszont amikor benne ülünk éreznünk kell a természet közelségét. Egy olyan kerti konyhának semmi értelme, ami ugyan jól fel van szerelve, viszont nem látunk ki, nem érezzük a beáramló friss levegőt, nem tudunk gyönyörködni a kertünkben, növényeinkben, az önfeledten játszadozó gyermekeinkben.
Ezek a jegyek jellemzik leginkább az ún. mediterrán kerti konyhákat, ahol tágas a tér, otthonos a hangulat. Elég egy klassz kőburkolat és máris előjön belőlünk az életérzés és a tenger illatának emléke, amit egy-egy nyaralásunk alkalmával élhettünk át.
Persze, lehet egy kerti konyha vidékies stílusú is, amikor inkább a hagyományokhoz nyúlunk vissza, amikor a nosztalgikus és rusztikus stílus győzelmeskedik az építményen. Ilyenkor inkább a gyermekkori élmények, ízek idéződnek fel emlékeinkben.
Aztán léteznek a kis, egyszerű kerti konyhák, ahol nem az legfontosabb, hogy valamilyen stílust hangsúlyozzunk, hanem az, hogy kényelmes és funkcionális legyen. Legutóbbi kerti konyhánk pontosan ilyen! Egy egyszerűbb minimál stílusú házhoz készített – mondhatnánk úgyis – konyha rész, amiben mindennek van helye. Bográcsozási és grillezési lehetőség is van benne és mind ehhez olyan munkafelületek, ahol elő lehet készülni az ételekhez. Mivel közvetlen kapcsolata van a házzal, az sem okozhat gondot, ha valamiért éppen be kell szaladni.
Jönnek az őszi, hűvösebb napok, amikor már inkább a szobában és nem a szabadban töltjük az estéket. Ezek az idők tökéletesen alkalmasak arra, hogy megtervezzétek kerti konyhátokat, hogy jövőre már élvezzétek annak minden előnyét!
Árajánlatért, információért keressetek bizalommal telefonon! +36 30 454 9795