Nosztalgikus emlékek a konyhában

A nagyobb családi, baráti összejövetelek lényegében az evésről, ivásról szólnak, és arról, hogy mindenki jól érezze magát. Érdemes megfigyelni, hogy amennyiben étel is készül a bulira a konyhában, akkor szeret a vendégsereg ebbe a helyiségbe koncentrálódni. Hogy ennek mi lehet oka, azt a társadalomkutatók biztosan pontosan meg tudják válaszolni, mi csak találgatunk. Lehet, hogy tudat alatt a konyha mindenkiben nosztalgikus emlékeket idéz, hiszen ez az a helyiség, ami a nagy beszélgetések, a reggeli első gőzölgő kávé, a közös, családi étkezése helyszíne is, így közel áll a szívünkhöz. Az is lehet, hogy a vendégek nem szeretnék a szakácsot kihagyni a társasági életből így, ha az nem tud a feladatai miatt csatlakozni a többiekhez, hát a többiek csatlakoznak hozzá.
Egy a lényeg, a konyha szerepe igenis felértékelődik még akkor is, ha valaki nem egy konyhatündér.
Egy kedves családnál építettük ezt az egyáltalán nem szokványos kerti konyhát, ami tulajdonképpen attól nem szokványos, hogy nem is kerti. Ugyanis egy szép családiház belsejébe álmodták meg a tulajdonosok ezt a minden igényt kielégítő helyiséget, melyet kifejezetten családi és baráti összejövetelek helyszínéül kívánnak használni. Ugyan túl nagy hely nem állt a rendelkezésünkre, de próbáltunk úgy okoskodni, osztani, szorozni, tervezgetni a háziakkal közösen, hogy a végeredmény egy kézreálló, kompakt kis konyha legyen. Az előkészítő és tároló helyeken próbáltunk spórolni úgy, hogy azért valamennyi hely mégis maradjon a zöldség vagy éppen a hús előkészítésére. Inkább az volt a lényeg, hogy többféle konyhatechnológia eljárásnak is tudjanak hódolni, így kemence, grillező, tárcsázó, kihajtható bográcsozó, sparhelt, nagymérettű tűzhely is beépítésre került. Innentől kezdve már semmi akadálya annak, ha a vendégsereg pörköltet, grillhúst vagy éppen ropogósra sült, kemencés csülköt kíván.
Konyha van, tündéri család van, kedves barátok vannak, így azt kívánjuk, hogy a sok munka mellett szabadidejük is legyen, hogy élményeket gyűjtsenek ebben a takaros közösségi térben!
Köszönjük a megtisztelő felkérést! 😇🫶