Érdekességek

A cserépkályhák varázsa

Mindenki igyekszik megteremteni otthonában az ideális, komfortos körülményeket, melynek során a hűvösebb hónapokban, általában októbertől egészen márciusig fűtenünk kell lakásunkat.

Erre az egyik legalkalmasabb módszer a cserépkályhás fűtés. Míg a nagyobb városban általában a távfűtésé és a gázzal való fűtésé a főszerep, hangulatos vidéki házakban sokszor a cserépkályha felelős a fűtésért. Azonban az elmúlt évtizedekben megnőtt a cserépkályhát használók száma, mely a fűtési megoldás számos előnyének köszönhető.

Cserépkályhák előnyei:

A mai világban az anyagi szempont igen meghatározó, azonban a cserépkályhának köszönhetően spórolhatunk a fűtésszámlán. Begyújtás után körülbelül 12 órán keresztül tartja a meleget, így otthonunkban mindig kellemes hőmérséklet uralkodhat.
A cserépkályha környezetbarát megoldás, hiszen nagyon kevés környezetszennyező anyag jut a környezetbe a használat során.
Nem utolsó sorban a cserépkályha gyönyörű látványt nyújt otthonunkban a különleges kályhacsempéknek köszönhetően. Kellemes, családias hangulatot áraszt, egyedivé varázsolja a lakást.

04_2013_07_17_01

Sok kérdés érkezik hozzánk, így próbálom azokat publikusan megválaszolni, melyek gyakran elhangzanak.

Sokakban felmerül a kérdés: “Nem akarok sem gázt, sem villanyt fizetni, milyen fűtést válasszak?”
Nem egyszerű a válasz, és ahhoz, hogy egyáltalán alternatívát tudjunk adni, nekünk kell további kérdéseket feltennünk:

-Az egész házát fűteni akarja alternatív, vagy hagyományos módon, vagy csak egy-két helyiséget?

-Fel van-e készülve a napi tűzrakás és égéstér tisztítás által okozott apró többlet munkára?

-Csökkenteni akarja a gáz- és villanyszámláját, vagy olyan megoldást keres, hogy ezek teljesen kizárhatóak legyenek?

Cserépkályhával csak egy-két helyiség fűthető, esetleg egymás feletti terek, kemencével szintén, de ebben sütni is lehet, míg kandalló lehet vízteres, ami már az egész ház fűtését elláthatja.

“És a napkollektor?” – kérdezik sokan. Jó és hatékony, de sajnos nem igazán jó fűtésre, inkább használati meleg víz elkészítésére javasoljuk. Miért? Mert pontosan a téli legnagyobb hidegben alacsony a napsütéses órák száma és egy nagyobb ház fűtését önállóan nem minden időszakban tudja ellátni és ha ezért túl nagy kapacitást terveznek, akkor drága, és nyáron annyi hőt termel, amit nem tudnak raktározni és felhasználni
Ha tehát eldöntötte mit szeretne és vállalja a napi fűtéssel járó apró terheket, akkor kályha, kandalló, kemence a megfelelő választás.
01_képek

Valóban, egy cserépkályha építése egy család életében nagyobbacska beruházás, de utána nagyon sok évig becsempészi a kellemes meleget, a boldogságot és az elégedettséget az otthonokba. Nem is beszélve arról, hogy 2-3 év alatt megtérül a kezdeti befektetés. Ilyen szempontból tényleg érdemes a családnak összedugnia a fejét, és gyűjtögetni a kivitelezésre.

A kályha tervezése pontosságot és sok szakmai ismeretet igényel, ezért minden esetben először egy helyszíni felmérést végzünk ahol megbeszéljük a megrendelővel a lehetséges változatokat. Mi segítünk a gondolattól a megvalósításig eljutni a lehető legtöbb szakértelemmel. Pontosan megmondjuk, hogy milyen költséggel kell számolni. Gyakran előfordul, hogy nem is kerül annyiba, mint amire a megrendelő számított. Sokszor, csak a tájékozódás, egy telefonhívás, egy személyes találkozó hiánya áll a megvalósulás útjába!
02_képek
További érdekességekért, friss információért keress minket a Facebookon!
Katt ide!