Amióta tüzet feltalálták

Amióta tüzet feltalálták, a tűz és a vadászat mindig is összefüggött.
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Réges-régen a vadászat végeztével, az elejtett állatot a szabadban dolgozták fel és készítették el a szintén szabadban rakott tűzön.
Aztán, ha ugrunk egy nagyot az időben, és egy vadászházba képzeljük magunkat, már látjuk is lelkiszemeink előtt, ahogyan egy vaskos, impozáns cserépkályha gondoskodik a melegről.
De hogy jön ez ide?
Legutóbbi cserépkályhánk kályhacsempéin hétféle vadászminta található, amelyből könnyen kitalálhatjuk, hogy mi a kedves megrendelő hobbija. Mivel a vadászok szerint, ez a tevékenység nem hobbi, hanem életforma, a természetért érzett felelősségüket, a vadászat iránti alázatukat sokféle módon kifejezik. A vadászatnak nemcsak a trófeák lehetnek jelképei, hanem bármilyen tárgy, motívum, ami bemutatja annak méltóságát. Ezt teszi ez a Szentesen készült, fazekas zöld színű és néhány darabon vadász motívummal ellátott kályhacsempe is. Még a modernebb stílus kedvelői inkább a bézs, barna árnyalatokat részesítik előnybe, addig a hagyományokat, régi időket megidézők ezt a népi fazekasok által használt, tradicionális zöld színt választják. A kályhacsempe mélyedéseiben összefolyó máz sötétebb, még az élekről lefolyó máz világosabb színt kölcsönöz a kiégetett csempének. Ettől lesz olyan játékos és varázslatos ez a színvilág.
Ez a kályha nem egy vadászházban épült, hanem egy nagyon jól és precízen szigetelt otthonban. Így tud a kályha tökéletes hatékonysággal és a szabályok teljes körű betartásával működni. A gyönyörű kályhacsempe mellett, impozáns, környezetbarát, külső légbevezetéses ajtó emeli az építmény színvonalát, mely egyik állandó partnerünk, a Kiss Kandalló Kft. terméke. A mai, korszerű házakban fontos kérdés a biztonságos égés és az égés megfelelő levegőellátása. Erre tökéletes megoldás ez a külső levegő bevezetésre alkalmas ajtó, mely a mi munkánkat is leegyszerűsíti egy ilyen jellegű kályha kivitelezése során. Az ajtó testben megtalálható a tömör légelzáró-rostély, így az építésnél nem igényel külön pillangó szelepe(ke)t. Ezen ajtóknál, az üveg belső felülete nem kormozódik, köszönhetően a “tiszta üveg” technológiának. Jellemző erre az ajtóra, hogy begyújtás után nincs hőlökés, a meleget fokozatosan, sugárzó hő formájában adja le. Köszönhető ez a dupla hőálló üvegnek, mely magasabb tűztérhőmérsékletet és tökéletesebb égést biztosít.
Köszönjük a megrendelést, a bizalmat valamint a Kiss Kandalló Kft. és Szentesi Cserépkályha kifogástalan munkáját!