Okosan megtervezett, ami visszaadja a régmúltat.

Tradícionális ház, autentikus berendezés, mely tényleg visszarepít bennünket nagyanyáink idejébe. Falusi fíling, tiszta levegő, hatalmas udvar, házi állatok, csend, béke nyugalom… Ki ne vágyna ide a város zajától, a napi, monotón feladatok, a idegörlő stressz elől!? Pedig ez sem egy vendégház, hanem egy otthon, ahol folyik a napi rutin, csak valahogyan egészen más érzés itt lenni.
Manapság mindenki a modern stílust keresi. Az szögletes, absztrak mintákat, a minimális színvilágot, a letisztult vonalvezetést. Most ez a trendi, miközben folyton azon nosztalgiázunk, milyen jó volt régen. Az autentikus stílus elfogadja a kihívásokat. Meglovagol minden lehetőséget. Nem azután megy ami népszerű, hanem a logikát, a praktikumot, az élhetőséget keresi. Az autentikus stílus hallgat a természetre, tudja, hogy olyan környezetben kell élni, ahol jól érezzük magunkat, mert csak ebben az esetben lehetünk önmagunk.
A ház, ahol legutóbbi kerti konyhánk készült, nem egy felújított parasztház, hanem tudatosan annak épült 5 éve, vályogból. Okosan megtervezett, lépésről lépésre felépített elképzeléssel készült itt minden, ami visszaadja a régmúltat. A ház lakóit semmi nem téríthette el az eredeti elképzelésüktől, megalkuvást nem ismerve követték szívük vágyát.
Ha valahol, akkor itt tényleg visszajárók vagyunk, hiszen építettünk már itt 3 kályhát, takaréktűzhelyet, kemencét. Ezek mind-mind részei voltak nagyszüleink életének is. Most került sor egy olyan platform megépítésére, ahol nyáron, a jó levegőn is össze tud ülni a család. Tudjuk jól, hogy falun mindig is egymásra utaltabbak voltak az emberek. Esténként összejöttek valaki hatalmas diófája alatt, és eszmét, tapasztalatot cseréltek, segítették, biztatták egymást.
Ez a kerti konyha maximálisan ki fogja szolgálni használóit, jó lesz itt is eszmét cserélni, csak egy diófa tövénél jóval komfortosabb körülmények között. Háromrétegű kemence, tárcsázó, bográcsozó, takaréktűzhely került megépítésre, de kapott az építmény modern sütő- és főzőlapot is, így valóban minden konyhatechnológia eljárás gyakorolható benne. Igazi kurióziuma a konyhának a 110 cm x 90 cm-es füstölő, mellyel valóban mindent maguknak tudnak elkészíteni a háziak, kizárva életükből ezzel a tartósítószerektől hemzsegő egészségtelen ételeket.
Hogy mindig rend legyen és ne tornyosuljanak a mosatlanok, helyet kaptak még tárolók valamint egy rozsdamentes mosogató is. Az előkészítőpultról sem feledkeztünk meg, hiszen a jó étel alapja a jól előkészített alapanyagokban rejlik.
A famunkákat (ajtók, tetőszerkezet) nem, de azon kívül mindent mi készítettünk, a talajmunkáktól kezdve, a térkövezésen át, így nagy büszkeség volt látnunk, ahogyan összeáll minden.
Szívből kívánjuk, hogy legyen benne sok örömük, használják olyan lelkesedéssel és hagyományőrzéssel, ahogyan a többi építményünkkel teszik! Köszönjük a megrendelést és a bizalmat!
(* Az utolsó 5 képen, az itt készült a régebbi munkáink láthatók. )