Azonnal meleget sugároz

Ez az ősz🍂🍁 sok családnál arról szól, melyik a legtökéletesebb fűtőberendezés az otthonukba.
🤷‍♀️🔥 A megemelkedett rezsi miatt sokan új szempontokat kénytelenek figyelembe venni.
Gáz, fa, vagy elektromos áram❓🤔
Nehéz általánosan véleményt mondani, hiszen ahány ház, annyi (fűtési) szokás.
A ház szigeteltségétől, a nyílászárók állapotától…és még számos tényezőtől függ, mivel fűtsünk fel otthonunkat.
A gáz- és az elektromos fűtési megoldásokhoz nem értek, viszont nem véletlen, hogy kályhából és kandallóból sem csak egyfajta van.
Amikor eldöntjük, hogy kályhás segítségét kérjük és egy általa készített berendezésben gondolkodunk, rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk. Egészen mást érdemes pl. azoknak kérni, akiknek a családjában van olyan személy, aki egésznap otthon van (home office-ban dolgozik vagy nyugdíjas) és tud felügyelni a tűzre begyújtás után. Megint mást szoktam ajánlani azoknak, akik csak az esti órákban tartózkodnak otthon és fontos nekik, hogy hazaérve, rövid időn belül meleg legyen. A képen látható külső levegős, hőtárolós anyagokkal körbevett kandallót egy olyan miskolci családnál építettük, akiknél ez utóbbi szempont volt a meghatározó. Az ilyen fajta kandallók a légfűtésen kívül, természetesen sugárzó hőt is leadnak a felmelegedő burkolaton keresztül. Begyújtás után rövid időn belül érezzük a hatását, hiszen a szellőzőrácsokon, a nagy méretű ajtón keresztül, azonnal árad a megnyugtató, jóleső meleg. Mivel, ez egy kandalló, ahogyan említettem, összefoglalva a tulajdonságait: azonnali, ám rövidebb hőhatást érünk el vele, mint egy cserép-, tégla- vagy vakolt kályhával. Azoknak tökéletes megoldás, akik egész napjukat házon kívül töltik és csak esténként szeretnének azonnali, igazi meleget.
Természetesen ennél a darabnál sem ragadtunk le a funkcionalitásnál, hanem teljesítettük a kedves megrendelők esztétikai elvárásait is! Ami a megjelenését illeti, modern, szögletes megoldásokat kapott a kandalló, melyekhez jól illenek a szintén szögletes mintázatú textúrák, de bármilyen homogén környezetben is hangsúlyos eleme lehet a helyiségnek. Ami a burkolatát illeti, a klasszikus stílus felé mentünk el, mely szinte mindenféle lakberendezési stílushoz jól illik, kortalan, alkalmazkodó, bármilyen stíluselemmel jól kombinálható. A padkán elhelyezett néhány ülőpárnával megtörhető a kandalló büszke, méltóságteljes megjelenése, azok nélkül viszont akár az art déko stílus felé is elmehetünk a berendezésben, hiszen tökéletesen illik abba is.
Köszönjük a bizalmat, a megrendelést!
💖Reméljük, hogy munkánkkal hozzájárulhattunk egy kedves család meleg, otthonos, békés őszi-téli estéihez!