Itt mindenki jól érzi magát

Nagyon hálás vagyok azért, hogy munkám során rengeteg emberrel ismerkedhetek meg, akik formálják a jellememet. Jó velük beszélgetni; belepillantani az életüket; meghallgatni a világról alkotott véleményüket; más aspektusból, az ő szemükkel látni a bennünket körülvevő világot. Viszont egy-egy építmény megalkotásakor – amikor a háziak távol vannak – sokat időm jut gondolkodni. Hogy min jár az agyam ilyenkor? Hát azokon a dolgokon, amin mindenki másnak is: az élet értelmein, a terveken, célokon, álmokon… Gyakorló szülőként természetesen a gyermekeim az elsők, akik eszembe jutnak és azok a bizonytalanságok, melyek minden szülőt foglalkoztatnak: „Vajon mindent jól csinálok? Vajon jó szülő vagyok?“ …🤔

Hogy ezt miért írom le, miközben a poszt képein egy kompakt kis kerti konyha látható? Mert a megrendelőim ebben az esetben nemcsak magukra, hanem nagy gyermekeikre, azok barátaira, egy biztonságos kikapcsolódási lehetőségre is gondoltak, amikor megálmodták ezt a konyhát. Az volt a cél, hogy itt a fiatalok is jól érezzék magukat, miközben a szülők biztonságban tudhatják őket, nem messze a háztól.

Ezt a 30 m2-es konyhát mondhatnám, A-tól Z-ig mi készítettük, ami majdnem igaz is azzal a különbséggel, hogy a gyönyörű tető egy nagyon ügyes mester keze munkája.

Mi talajmunkákkal kezdtünk, zsaluztunk, betonoztunk, felhúztuk a falakat, felfalaztuk a tetőtartó oszlopokat és a koszorút is elkészítettük. Az építmény nemesvakolatot is kapott, melynek színe megegyezik a főépület színével, így tökéletes az összhang.

Bent az egyik nagy kedvencemmel, a travertin mészkővel dolgozhattunk, melynek stílusa, színvilága tökéletesen passzol a nemesvakolat színéhez.

Ami a belső kialakítását illeti, ide most nem építettünk kemencét. Sokszor leírtuk már, hogy csak azért ne kérjük a kemence megépítését, mert másnak is van. A belsőt mindig a szokásainkhoz alakítsuk! Amennyiben a modern berendezések hívei vagyunk, csináljunk helyet azoknak. Kemencét azoknak érdemes kérni, akik szeretik, igénylik a kenyérsütést, rendszeresen fogyasztják a kelttésztákat, imádják a nagy cupákos sülthúsokat, akik tudnak és szeretnek cserépedényben főzni…

Ebben a konyhában grillező, tárcsázó bográcsozó, sütő, indukciós főzőlap és mosogató kapott helyet, mert nekik ez volt az elsődleges.

Köszönjük a megrendelést, igazán jó érzés volt egy ilyen kedves, dolgos család kedvére tenni!

Kívánjuk, hogy legyen ebben a konyhában rengeteg jó hangulatú családi buli, sok-sok olyan hétvége, amikor a fiatalok veszik birtokukba!