Az eddigi legnagyobb kertikonyha!

A nyári konyhák nagyjából a 19. században voltak a legnépszerűbbek. 
Az állattartó családoknál az asszonyok itt dolgozták fel a frissen fejt tejet, vagy a téli disznóvágások során a húst. Nyáron itt tették el a zöldségeket, gyümölcsöket télire, és itt fürdettek, mostak. A nyári konyhának a ház tisztán tartásában volt szerepe. Nyaranta mindent a nyári konyhába vittek, hogy a házat megóvják a szagoktól, és bogaraktól.
Az 1960-as évek után a nyári konyha eddigi funkcióját elveszítette, hiszen egyre kevesebben tartottak állatokat és konyhakertet. A házakat átalakították, sok esetben a nyári konyhából egy újabb szoba vagy fürdőszoba lett.

Napjainkra a nyári konyha újra divatba jött, de funkciója átalakult. Mai szerepe, hogy teret engedjen a társasági életnek. Ettől függetlenül a nagy befőzések,disznóvágások idején hatalmas segítséget nyújthat, kényelmessé teheti azt, megóvva a rendes konyha tisztaságát.

Ami a berendezés stílusát illeti, ez teljesen rajtunk múlik. A népi formavilágból merítő, modern búbos kemencék, a kovácsoltvas kiegészítők, a mediterrán jelleget megjelenítő, terméskővel borított falak mind-mind összeegyeztethetőek egy ilyen építménnyel. Lehet minimál stílusú, lehet eklektikus, lehet akár pontosan olyan jól felszerelt, mint a benti konyha. 
Akármilyenre is rendezzük be, főzzön benne asszony vagy férfi, a konyha mindig az otthon melegét szimbolizálja, hiszen itt zajlik az élet java.

Csaba névnapon adtuk át ezt a gyönyörű konyhát. Ebben nem az a kuriózum, hogy engem így hívnak, hanem az, hogy a kedves megrendelőnket is! 👍
Tiszta szívemből kívánom, hogy a következő névnapját, már ebben a konyhában ünnepelje, szerető családja és barátai körében.