Idei elsó kis kerti konyhánk…

Mi alföldi emberek, a szabadban főzni-sütögetni igen-igen régóta szeretünk. Gyerekkoromban ez úgy zajlott, hogy elmentünk fát gyűjteni a közeli erdőbe, majd a lábunk szárát tarkító csaláncsípésekkel a legszárazabb ágakból gyújtóst farigcsáltunk. Ha más nem volt, néhány csorba téglából tűzrakó helyet kókányoltunk, majd kb. másfél doboz gyufa és 3-4 teljes Délvilágból gyúrt papírgombóc-hegy segítségével, félig elájulva a parázs fújkálásától, tüzet élesztettünk. Persze ennek csak mi örültünk, a füstbe borított szomszédok már kevésbé. Izzó tuskók, összébb húzott parázs, öntöttvas rács és már karikáztuk is rá a hagymát. Hűtőben érlelt, pácolt tarja szelet, és persze kenyér is került a rácsra. Amikor aztán degeszre ettük magunkat és az utolsó hússzelet is elfogyott, megállapítottuk: „Na, most tökéletes a parázs a sütésre, most kellene elkezdeni!” 😂

Akkor még elképzelni sem tudtuk, hogy lehet a kertben hűtő vagy akár gáztűzhely vagy éppen rozsdamentes mosogató is. Nem is hittük, hogy a hagymahéjat nem egy zacskóba kell gyűjteni és vágódeszkával sem egy billegő hokedlin kell szerencsétlenkedni.

A tavasztól őszig tartó kerti sütögetés, főzés pompás időtöltés családunkkal, barátainkkal és ma már nem is kell ezeket a mostoha körülményeket választanunk. Nagy divat tökéletesen felszerelt kültéri konyhát építtetni a kertbe, ahonnan az étkező mellett a mosogató, a munkapult, a grill, a kemence, a tűzhely és a hűtő sem hiányozhat. Egyre korszerűbb változatok születnek, modernebb megoldásoktól a szerény, vidékies stílusú konyhákig.

Idei első kis kerti konyhánk is fel van szerelve minden jóval: gáztűzhely, elektromos sütő, vizesblokk, kerti kút…
A kedves megrendelő igazi nagy horgász 🐟, aki nemcsak megfogni szereti a tiszai halat, hanem elkészíteni is, így nagy álma volt, egy igényei szerint kialakított kinti konyha. A sütögető végső formája, lépésről lépésre alakult ki, ahogyan haladtunk előre, úgy egyeztettünk vele mindenben. Természetesen bográcsozási lehetőség is lesz, gázégős megoldással, kovácsoltvas bográcstartóval, hiszen a jó halászlé sem hiányozhat egy vérbeli horgász ételrepertoárjából.
Jó hangulatú munka volt, teljes egyetértésben, egy igazi úriember otthonában. Nagyon szépen köszönjük a bizalmat! Minden jót és sok örömöt kívánunk a használatához!