Kályhások, ha összefognak!

A szabadban nem csak lenni jó, hanem enni is! Főleg, ha együtt a család! Ilyenkor nincsenek elszigetelve a háziasszonyok sem a társaságtól, sőt, gyakran átveszik a főszakács szerepét a férfiak, vagy éppen a kedves vendégek. A szabadban akár az előkészületekbe is bevonhatjuk őket. Az is a természetben való tartózkodás mellett szól, hogy a gyerekek imádnak a kertben lenni, hiszen ez a kötetlen szabadságot jelenti nekik. Itt már nem érvényesek a szigorú szabályok, indulhat az önfeledt szórakozás, futkosás, hangoskodás! Egy ilyen kikapcsolódás a szülők számára is megkönnyebbülés, hiszen nincs se unalmában nyafogó gyerek, se rendetlen ház, az azt követő takarítással. Nem kell aggódni a ragacsos ujjak és kiömlött italok miatt sem! És, ha mindezt egy kényelmesen, praktikusan kialakított kerti konyhában valósítjuk meg, a pihenés, a tökéletes kikapcsolódás garantált. A ma elfoglalt embere próbál minél többször kapcsolatba lépni a természettel, hiszen itt egy kicsit „be tudja húzni a féket”, és a feszült pillanatokat békés gondolatokra cserélni.

Egy különleges kerti konyha építésén vagyunk túl, melynek a különlegességét két dolog is adja. Az egyik, ez a gyönyörű, Belgiumból importált tégla, a másik pedig, hogy az építmény közös munka egy nagyon kedves, kályhás kollégámmal, Joó Zoltánnal. A megrendelő az ő régi ügyfele, de mivel én gyakrabban építek kemencét, a tökéletes végeredmény érdekében együtt dolgoztunk ezen a projekten. 
Mivel ez a jó minőségű, szemet gyönyörködtető tégla szolgál a ház burkolataként is, a megépült kerti konyhával tökéletes egységet és harmóniát alkotnak. Ez nagyon fontos, mivel egy ház és annak környéke, kertje úgy mutat jól, ha az ott lévő építmények beleolvadnak a környezetbe, nem stílus idegenek, jó rájuk nézni.

Az utóbbi posztokban sokat beszéltünk arról, hogy szeretünk a kertben, a szabadban is kényelmesen tevékenykedni. Már nem az a cél, hogy elkészüljön az étel bármi áron, esetleg nomád körülmények között is. A kényelem, az idő tartalmas eltöltése a cél, tehát mindenki arra törekszik, hogy a munkával kevesebb, a szeretteivel pedig több időt tudjon tölteni. Ennek megvalósítása érdekében ebbe az építménybe is kerül háromrétegű kemence, grillező, tárcsázási és bográcsozási lehetőség, takaréktűzhely, mosogatási és előkészítési lehetőség…
Az elkészült konyhára még vár sok-sok ácsmunka, de azért e nélkül is látszik, hogy remek hétvégéket lehet majd itt eltölteni. A jövő nyarat már teljes mértékben kihasználhatja a család!

Igazi úriember otthonában dolgozhattuk, köszönjük neki ezt a jó hangulatú munkát, és természetesen Joó Zoltán barátomnak is hálás vagyok!