A tégla kályha mellett számos érv szól

Munka sokféle van. Nagy volumenű, rutinszerű. Sziszifuszi vagy éppen haladós. Van, amit becsukott szemmel is meg tudunk már csinálni és van olyan, ami nagy körültekintést igényel. Mindenhová szívesen megyünk, hiszen eddig szinte minden ügyfelünknél meleg fogadtatásban volt részünk. Ám van az eset, amikor egy jó barát, egy gyerekkori cimbora kér fel bennünket az építésre. Igaz, a munkánk minőségén ez mit sem változtat, mégis más, bensőséges érzésekkel lépünk be ezekbe az otthonokba.

Natúr tégla kályhát építettünk ennél a régi jó barátnál, szinte most raktuk le a szerszámokat. Meg is kezdtük a szárítófűtést , hogy minél előbb használni lehessen az építményt.
A tégla kályha mellett számos érv szól. Hőtároló képessége a cserépkályháéhoz hasonlatos, de mivel nem kerül rá kályhacsempe, bekerülési költsége jóval kevesebb. Sokan nem azért választják ezt a natúr megoldást, mert spórolni szeretnének, hanem azért, mert otthonuk berendezéséhez, stílusához, éppen ez illik. A téglakályha kialakításában ugyanolyan formagazdag lehet, mint nemesebb anyaggal borított társai.

Ez az otthon sok natúr téglaborítást kapott egyébként is. Az egész ház jellemzően otthonos és hívogató, sok-sok rusztikus stílusra jellemző jegyet visel magán. A rusztikus stílus vonzerejét három szóval jellemezhetjük: kényelem, egyszerűség és nyugalom. Ha ránézünk erre a kályhára, hasonló jelzők jutnak eszünkbe. A funkcionális fatároló praktikus, a lábazati ugrasztás pedig hívogató, már alig várjuk, hogy ott üljünk a padkán és hozzányomjuk a hátunkat a kályha meleg falához.

Egy szakszerűen épített és szakszerűen fűtött téglakályha több évtizeden keresztül szolgál bennünket. Ezerszer leírtuk már: háztartási- vagy egyéb fahulladék, préselt fa égetése jelentősen csökkentheti élettartamát, és környezetünkre is káros hatású. Kizárólag tökéletesen száraz fával, a tanácsainknak megfelelően tüzeljünk!

Kedves Barátom! Köszönjük a lehetőséget és a bizalmat! Megtiszteltetés volt, hogy nálad dolgozhattunk! Legyen sok örömöd az új kályhádban!