Háromrétegú kemence épült mind a két konyhában

Egy kerti konyha, sütés-főzés a kemencében… feledhetetlen élményt varázsol!

De vajon miért szeretünk annyira a szabadban étkezni?

A benti- és a kinti konyha között az a különbség, hogy ez utóbbi összeköti a társaságot a természettel. Jó érzés úgy falatozni, hogy közben ott suttognak a növények a fülünkbe. Semmihez nem fogható gasztronómiai élmény, amit a fatüzelésű kemencében sült húsok, a bográcsban fortyogó pörköltek adnak.
A grillezés, a bográcsozás, egy finom kelt tészta a kemencében ugyanúgy hozzátartoznak a nyárhoz, mint a strandolás vagy egy pohár rozéfröccs.

A kerti konyha nagyobb családok, baráti társaságok közös főzőcskézésére, sütögetésére, különböző rendezvények kivitelezésére alkalmas. Annak elrendezését a család szükségleteihez, igényeihez kell igazítani, így mindig kényelmesen és praktikusan tudunk benne tevékenykedni.
Fontos, hogy úgy legyen felszerelve, hogy abban kötöttségektől mentesen tudjunk előkészülni, ételt készíteni és összepakolni. Ne kelljen beszaladgálni a benti konyhába valamiért. Éppen ezért egyre többen kombinálják a hagyományos kerti konyhát modern eszközökkel. Ma már szinte kivétel nélkül úgy épülnek a kerti konyhák, hogy oda van vezetve a víz, abban van mosogatási lehetőség kézzel, vagy akár géppel is. Ezekben az építményekben jól megférnek egymás mellett a fatüzelésű főzőalkalmatosságok és az elektromos berendezések.

Az idei nyáron készítettük ezt a két kerti konyhát, egy kisebbet és egy nagyobbat. Mindkettő kényelmes, praktikus, maximálisan kiszolgálja a használóikat. Található bennük előkészítő pult, tárolók, grillező.
Háromrétegű kemence épült mind a két konyhában. Az ilyen kemence hőtartása hosszabb, aminek nagy szerepe van egyes ételek elkészítésében. Egy ilyen kemencében a kenyér kisülése után, betehetjük a cserépedénybe összekészített húslevest, ami 2,5-3 órahossza alatt „magától” megfő.