Balaton parti kandalló

A Balaton partján építettük ezt az igazán impozáns, mészkő burkolatú kandallót. Funkcióját tekintve, nem teljes tömegében felmelegedő építményről beszélünk, mivel ez egy légfűtéses kandalló.

No, de nézzük át, miért hatékony a légfűtéses kandalló?

A légfűtéses kandalló lassan forgatja a lakás légterében lévő levegőt és egyenletesen fűti fel azt. Ezzel a megoldással egységesebb hőeloszlást érhető el, vagyis a szobában mindenhol egyenletes meleg lesz. Ez azt jelenti, hogy még a cserépkályha és vakolt kályha esetében a fűtőberendezés mellett melegebbet érzünk, a távolabbi sarkokban pedig hűvösebbet, ez itt nem fordul elő.

Ez a kandalló, ennél a családnál 4 (!) helységet fűt áram és minden segédeszköz nélkül. Ebből jól látható, hogy nem csak komfortos hőérzetet biztosít, hanem rendkívül költséghatékony is! Ebből a tulajdonságából adódik, hogy igazán megtérülő beruházás, amin tovább javít a hosszú élettartam.

Ezeknél a kandallóknál további kellemes érzetet biztosít az, hogy a kandallóbetét üveges felületein keresztül úgynevezett sugárzó hőt ad le.
A légfűtéses kandalló jellegzetessége, hogy alul és felül szellőzőnyílások vannak rajta kialakítva. Az építmény alsó nyílásain beáramlik a „hideg” levegő, mely a kandalló testen átmelegedik, majd a felső nyílásokon át, a már felfűtött levegő áramlik ki.

A mészkőburkolat hűvös eleganciát kölcsönöz a kandallónak, amit a tűztérben ropogó tűz látványa tökéletesen ellensúlyoz.

Köszönjük a lehetőséget!