Egy kályha kalandos élete

Szűkösebb időkben, vagy nehezebb gazdasági körülmények között, nem mindenki engedheti meg magának, hogy új kályhát építtessen. Ilyenkor jön megoldásként a bontott kályha vásárlása. Ajánlott azonban körültekintetően megejteni az ilyen jellegű befektetést. Először is tisztázzuk, hogy az ilyen kályha HASZNÁLT. Nagyjából a bálás ruha vásárlásához tudnám hasonlítani: ha alaposan körbenézzük a kínált darabokat, igenis kifoghatunk egy szinte tökéleteset, de ez mégsem olyan mutatós, mint az új. Ami a funkcióját illeti, a bontott kályha pontosan azt a szerepet tölti be, mint vadonatúj társa. Sőt, belső szerkezetük, anyaguk is megegyezik.

A képeken látható kályhát az interneten találták a kedves megrendelők. Mivel jól lett bontva és szállítva, rendben megérkezett. Egy kályhás fel is építette azt újra, így évekig használták. Majd újabb költözés várt a kályhára, mivel a háziak új otthon mellett döntöttek és annyira megszerették az építményt, hogy vinni akarták magukkal. Újabb bontás, újabb szállítás és a kályhát harmadjára is felépítette egy harmadik kályhás, akik még mindig nem mi voltunk.

Sajnos, az építés nem sikerült valami jól esztétikailag: Ami pedig a működését illeti, abban sem hozta az elvárt hatást, így pár hónap használat után felkerestek bennünket a problémával.
Újabb bontás várt a kályhára, és kiderült, hogy az utolsó építéskor samott is csak éppen „mutatóba” került a kályhába. Átnéztük a kályhacsempéket is, hiszen a törött, megrepedezett darabokat ilyenkor ki kell cserélni. Mivel minden szállításnál gondosan ügyeltek a csempék épségére, csak pár darabot kellett utánarendelnünk. A csempe egyébként Költő András csempegyárából való, akitől mindig számíthatunk a tökéletes és egyenletes minőségre.

A kályha elkészült, tökéletesen működik, és úgy gondoljuk, hogy ránézésre senki nem mondaná meg, hogy micsoda kalandos élet áll mögötte!
Használják egészséggel és megelégedéssel!