Legyen tényleg meleg a családi fészek!

A közös otthon óriási élmény, mégis rengeteg fontos, gyakran évtizedekre szóló döntést kell meghozni. Sokak életében ez azért jelent fordulópontot, mert egy közös élet színterét kell úgy megválasztani, hogy az mindkét fél ízlését tükrözze. A közös lakás összképét ilyenkor már ketten alakítják, ami igaz a funkciókra is. A pár mindkét tagjának kényelmét, elvárásait, esetleg hobbiját is ki kell, hogy szolgálja.
Ami a fűtést illeti, az egyik fél lehet fázósabb, még a másik a nagy meleget nem bírja, de az egyéni igényeket biztosan felülírják a takarékossági szempontok, és a korszerű, modern megoldások.
Egy fiatal házaspárnál építettük ezt a hőtárolós kandallót, amit, ha egy pár szóval kellene jellemezni, azt írnám róla: egyenletesen sugárzó meleg! Tulajdonképpen a népszerű cserépkályha és a légfűtéses kandallók együttes tulajdonságait hordozza magában. A látszatra kandallónak tűnő építmény a kályhák előnyeivel rendelkezik és tényleg igazi meleg otthont varázsol egy hideg házból!
Funkcionálisan úgy kell elképzelni a működését, hogy környezetét nem a forró levegő áramoltatásával fűti fel, hanem a hőtároló anyagokból készülő burkolat ontja a meleget folyamatosan és egyenletesen. Ami a takarékosságot illeti, a titok a késleltetett hőleadásban rejlik. A felfűtési szakaszban keletkezett hőt magába szívja, bent tartja, nem pazarolja el azonnal, hanem késleltetve, a burkolatán keresztül adja le szépen, lassan, amivel igazi komfortos meleget produkál.
Hogy az itt leírtak igazak-e erre, az általunk épített kandallóra, arra már azelőtt választ kaptunk, hogy a fiatal pár beköltözött volna az új otthonba. Ugyanis, a kandalló elkészülte után még javában tartott a felújítás, így a kőműveseknek szolgáltatta a meleget, és a vakolat szárításában is rengeteget segített. Állításuk szerint, nem is fáztak és a munka is jól haladt! 😃
Mivel a posztot azzal kezdtem, hogy mennyire fontos a közös életben a kompromisszum, az ízlésben való egymásra találás, csak gratulálni tudunk ahhoz milyen jó érzékkel választották ki a kandalló küllemét a megrendelők. Tökéletesen illeszkedik a fiatalok által megálmodott nappali, konyha-étkező együttesbe.
Lehet, hogy egy épület otthonná egy jól megépített, meleg kályhától válik, de család akkor születik, amikor baba érkezik két ember életébe! Éppen ezért szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy gratuláljunk a közelgő gyermekáldáshoz! Bízunk benne, hogy munkánkkal hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a téli hónapokban is kellemes melegben cseperedjen a pici!
Köszönjük, hogy bennünket választottatok!