Nyugalom szigete a nagyvárosban

A magyar nyelv érdekes, tudjuk mindannyian. A meleg otthonról nem feltétlenül arra asszociálunk, hogyan fűtsük fel. A meleg otthon azt is jelenti, hogy érzelmileg hogyan hat ránk. Bármennyire is különbözőek az otthonok, mindegyiktől ugyanazt várjuk el: jól essen hazaérni, megnyugtasson, kikapcsoljon, feltöltsön, biztonságot- és állandóságot sugalljon. Az otthonnak van egy kettőssége is. Egyrészt az életünk intim része, hiszen ide tudunk elvonulni mások elől. Sokszor óvjuk, féltjük az idegen szempárok elől. Másrészt viszont helyszíne különböző társasági eseményeknek, ahol szívesen látjuk családtagjainkat és barátainkat. Talán ekkor nem is azon izgulunk legjobban, hogy finom lesz ez az étel, vagy elég hideg-e a bor, hanem azon, hogy vajon ők is érzik-e azt megnyugtató állapotot, amit nekünk nyújt az otthon.
Bemutatjuk legutóbbi munkánkat, ezt a három rétegű alagútkemencét. Elnézve a romantikus környezetet, a kemencét, nem is gondolnánk, hogy ez a kis „nyugi-sziget” egy nyüzsgő nagy város egyik házának kertjében épült. Jól látható, hogy az intimitás mindenhol megteremthető, elég hozzá egy jól átgondolt elrendezés, a megfelelő növényzet és egy olyan főzésre – étkezésre alkalmas hely, ahol bármikor jó megfeledkezni a napi problémákról, teendőkről.
Ebben a kemencében minden elkészíthető, hiszen 30 cm-es falvastagságának köszönhetően, nagyon jó a hőtartása. Így, szépen egymásra építhetjük a különböző hőigényű ételek elkészítését! Még akkor is funkcionál, amikor már tényleg azt gondoljuk, hogy lehűlés fázisában van, hiszen egy jó húsleves vagy egy rakott étel ekkor is elkészül benne. Az elő-kéményben grillező és tárcsázó is helyet kapott, így háromféle konyhatechnológia is alkalmazható benne, amivel tényleg egy komplett menüsort végig főzhetünk: előételtől kezdve, a levesen át, a sült húsokig.
A vastag falnak köszönhetően állaga is sokáig ép, szép, kifogástalan marad, hiszen a felfűtés jelei nem látszanak meg rajta. Csodálatos szentesi bontott téglából épült, amik a híres Zsoldos Ferenc és Szőke Mihály téglagyárából kerültek ki hajdanán.
Amennyiben a kedves megrendelő úgy gondolja, a későbbiekben akár tető is kerülhet a kemence fölé. Hogy erre lesz-e igényük, nyilván használat közben fog kiderülni.
Akárhogyan is döntenek, mi azt kívánjuk, hogy töltsenek itt minél több kellemes órát, pihenjenek, nevessenek és ami az ételeket illeti: inspirálódjanak, próbáljanak ki minél több mindent és az elkészült finomságok váljanak egészségükre!