Nem új! Tökéletesebb!

Ez a szép kályha nem egy új építés volt, hanem átépítés a régebbi, már meglévő kályha anyagából. Eredetileg nem a mi kezeink közül került ki, de szívesen segítettünk a megrendelőknek, hogy felkészülve tudják várni az idei telet.
Sokszor beszéltünk már a kályha újra rakásának fontosságáról, de itt nem az idő járt el a kályha felett, hanem sajnos, nem funkcionált elég jól. Ez nagyon bosszantó tud lenni, mivel a cserépkályha nem olcsó mulatság.
15-20 éve nagy hatással volt a kályha újbóli reneszánszára a gazdasági kényszer, mivel mindenki a gázválságtól rettegett. Később, egy divathullám is végigsöpört rajta, mivel többen meglátták, hogy egy jó ízléssel és odafigyeléssel megépített kályha egyrészt szép, másrészt hosszú évekre a szoba díszévé válhat. Egyre többen kitapasztalták, hogy mennyire jó érzés a kályha melege, így egyre többen választották kiegészítő fűtésnek, sőt sok olyan megrendelő is akadt, aki csak ezt módot használta otthona 1-2-3 helyiségének melegen tartására.
A csempekályha melege más! A csempe felülete nem éget és a levegőt sem szárítja úgy, mint a gázzal működő berendezések. Mivel infravörös sugárzással adja le a meleget, ezért a levegőt nem, csupán a szobában tartózkodókat és a tárgyakat melegíti fel. A nyitott kandallókkal ellentétben itt nincs soha száraz, megpörkölődött por a levegőben; a másfajta, szén- vagy olajtüzelésű kályhákkal járó kosszal és büdössel pedig össze sem lehet hasonlítani a cserépkályha előnyeit.
Időben megvásárolt, száraz fa, megfelelő használat és rendszeres karbantartás a titka annak, hogy ne csak esztétikailag, hanem funkcionálisan is kiélvezzük a cserépkályha minden előnyét!