Rusztikus kandalló

Azt kell, hogy mondjam, az én agyam „szabálykövető“. 🤔😎

Ezt most konkrétan arra értem, hogy a fejemben állandóan az zakatol, hogy legyen minden egyenes, derékszögű, egy értelmezhető szabályt követő módon építve, rakva. Számomra a szimmetria, a párhuzamosság, a jól egymásba illeszkedő dolgok jelentik a tökéletességet, a letisztultságot. Ami azt illeti, eddig el is kerültek az olyan építések, ahol eldobhattam a vízimértéket, így amikor kiderült, hogy terméskővel kell dolgoznom tudtam, hogy át kell programoznom az agyam. Meg nem ijedtem a feladattól, hiszen a szögleteket, egyeneseket nélkülöző búboskemence építésébe is belejöttem, sőt mi több megszerettem, pedig attól is ódzkodtam eleinte.

A legutóbbi munkánk ez az 5 és fél méter magas, 18 m2 felületű kandalló volt.
Az említett termésköveknek köszönhetően igazi rusztikus külsőt kapott, megjelenése természetességet, időtállóságot sugároz. Egy ilyen stílusú kandallóhoz nagyon jól illenek a méltóságteljes bútorok, a kandalló pedig jól passzol pl. a fagerendás belsőépítészeti megoldásokhoz. Jól mutatnak mellette a kovácsoltvas kiegészítők, a téglafal burkolat, az igényesen megválasztott, rusztikus burkolólapok.
Az általunk építette kandalló, egy hozzá illő, csodálatos környezetben tudta megmutatni monumentális méretét. Tökéletesen illik a vadászlak fagerendás megoldásához, mely összhangot tovább emeli a kandalló gyönyörű fapárkánya. A falon elhelyezett trófeák, a különleges csillár a kandallóval tökéletes szimbiózisban adja vissza a természet iránt érzett és mutatott tiszteletet.
A roppant jó ízléssel kiválasztott enteriőrben elveszve, egy pillanatra már-már meg is feledkezünk magukról,
gondolatban átjár bennünket az erdei táj nyugalma, a békésen sétáló őzek, vaddisznók, szarvasok látványa.
A kandallót hőtárolós anyagokkal építettük körbe, így felmelegedés után még órákig tartja és ontja magából a meleget.
A vastag kőburkolata ellenére biztosan felmelegíti majd a helyiséget, mely tökéletes helyszíne lesz nagy társalgásoknak, szakmai megbeszéléseknek; családi, baráti összejöveteleknek.

Tisztelettel köszönjük a felkérést, örülök, hogy ráérezhettem a szabálytalan kövek rakásának szépségére is.
Tényleg nem ördöglakat, ha néha-néha megtagadjuk az agyunk által adott parancsokat.