Boldog otthon

Mikor e sorok írását tervezgettem, azon gondolkodtam, illik-e olyan képeket megosztanom áprilisban, ami még a karácsonyi ünnepeket idézi. Aztán, amikor ma reggel kinéztem az ablakon, a havas tető láttán, minden kétségem elmúlt. 😆
Ez a kandalló, mint látható, nem most készült, viszont szerettem volna megmutatni nektek.
🏠🏘🏡🏫🏩🏨🏠🏘🏡🏫🏩🏨🏠🏘🏡🏫🏩🏨🏠🏘🏡🏫🏩
Hogy milyen a jó otthon? Talán a legelső, ami eszünkbe jut a kérdés kapcsán, a boldogság. Az otthonunk ott van, ahol jól érezzük magunkat, ahol megnyugodhatunk és amiben örömünket leljük. A jó otthon kényelmes, komfortos, meleg. A legtöbben azt szeretnénk, hogy a kényelem mellett ez legyen az a hely, ahol a személyiségünk és az egész lényünk visszaköszön. Ezt a kandallót egy fiatal pár új otthonában építettük. Ők álmodták meg a kandalló terveket, ahogyan minden mást is, így nagyon igyekeztünk teljesíteni a kívánságukat. Külső levegővel működő, zárt tűzterű kandallóbetét gondoskodik a hőleadásról, melynek hatalmas ajtaja arra is alkalmas, hogy szemezzünk az ezerszínű lángnyelvekkel. Mivel még tévézés közben sem szerettek volna lemaradni erről a látványról, a televíziót a kandalló falára tervezték elhelyezni, így vastag hőálló szigeteléssel láttuk el az építményt. A kandalló párkányát a képeken egy girland díszíti, de az év további részében a kedvenc apróságaiknak adhat majd helyet.
Azt gondolnánk, hogy sok idő, energia, évek, logikus és rendszerszerű gondolkodás szükséges ahhoz, hogy egy otthon kialakuljon. De elnézve a képeket a már berendezett otthonról, azonnal látható, hogy minden a helyén van hangulatosan és élhető módon.