Kerti konyha A-tól, Z-ig

Kerti konyha A-tól, Z-ig
 
Nem csupán azért eszünk, hogy életben maradjunk. Ha idegenekkel étkezünk együtt, barátságok, szerelmek szövődnek…Ha a családdal, barátokkal eszünk együtt, akkor kibeszélhetjük örömünket, bánatunkat…Ha belegondolunk, az étel megosztása mással, már ősidők óta működik, a közös étkezés tulajdonképpen összetartozást jelent. Együtt enni többféleképpen lehet. Mehetünk zajos, élettől pezsgő étterembe vagy választhatjuk az otthonunk egy kellemes szegletét, ahová jó elvonulni a világ elől. De otthon sem kell kompromisszumot kötnünk, ha van egy kellemes hangulatú, praktikus, minden igény kielégítő kerti konyhánk. Itt egyszerre élvezhetjük az étterem nyújtotta kényelmet, miközben csak azokkal osztjuk meg a szabadidőnket és étkünket, akikkel szeretünk együtt lenni és együtt enni.
Nagyon szép környezetben, egy háborítatlan és csendes környéken készült ez a kinti pihenőhely, mely alkalmas egy hétvégi csendes ebéd elkészítésére és elfogyasztására, de akár egy nagyobb létszámú, mozgalmas családi összejövetel is vígan lebonyolítható benne.
Az építmény kivitelezését kompletten vállaltuk el, az alapoktól, a tető tartó pilléreken át a burkolásig. Mi készítettük a padozat burkolását és a térkövet is. Az alapozást, betonozást, a kerti konyha szerkezetének építését még tavaly év végén készítettük, de akkor a tető hiánya és az időjárás megállított bennünket. Tavasszal a tető elkészülte után tudtuk befejezni a vakolásokat, festés és a burkolást. Menet közben igény merült fel arra is, hogy konyha körüli térkövezést is elvégezzük és mi örömmel megtettük.
A konyha tervei, stílusa, a burkolatok színvilága mind-mind megrendelőink jó ízlését tükrözik. Nagy szeretettel és remek ötletekkel támogatták a munkánkat, mindvégig érezhető volt, hogy egy élhető, jól átgondolt, praktikus kerti konyhára vágynak. Kértek is tőlünk bele egy 3 rétegű kemencét, mely hőtartó képességéről híres. Ügyesen felfűtve és megtanulva a használatát, akár egy több fogásos menüsor is elkészülhet benne. Nemcsak a kelttészták, kenyérlángosok, cupákos húsok, csülkök sülnek benne ropogósra, hanem még a vaslábasba rétegezett finomságok és akár a húsleves is tökéletesre fő egy ilyen kemencében. Természetesen a frissen sültek szerelmeseire is gondoltunk, így grillező, tárcsázó is ki lett alakítva. Hogy a pacal vagy egy jóféle marhapörkölt se maradjon ki a repertoárból a kerti konyhában töltött hétvégéken, bográcsozót is készítettünk. Annak érdekében, hogy a főzéshez, sütögetéshez szükséges alapanyagok előkészítése se okozzon gondot, erre szolgáló felületek is helyet kaptak és természetesen tároló részeket is kialakítottunk, hogy az eszközöknek is meglegyen a helyük. Egyszóval: minden a helyére került!
Azt kívánjuk használják egészséggel új kerti konyhájukat, legyen sok örömük benne és élvezzék végre megszépült, megújult kertjük háborítatlan nyugalmát.